1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

stadionbistritaSezonul 1996-1997 / Etapa a șasea o duce pe Chindia la Bistrița, imediat după meciul acel 1-1 al Gloriei cu Fiorentina, în Cupa Cupelor, goluri marcate de Ilie Lazăr și Batistuta), astfel că tifosii italieni încă se mai aflau la hotel, când am debarcat la ”Corona”! Meciul Chindiei a fost unul interesant și cu... puncte! 


Gloria - Chindia 1-2 (1-2) Au marcat: Sabo (min.25), Bîrdeș (31) și Bălașa (34- din 11m)

Gloria: Cîmpeanu (cpt) - Miszty (70 - Năstase), G.Cristea, Dăncuș- Săsărman, Voica, Sevastița, Purdea (46-Halostă),Sabo- I.Lazăr, B.Nicolae (60- M.Rus). Antrenor: Ion Balaur.

Chindia: Jipa - Reghecampf, Țermure,Ir.Voicu, Gîlmencea, Mielușică - Aliuță (60 - Cl.Moldovan), Bălașa, Dumitrașcu ( 85 - Godeanu)- Bîrdeș (cpt), Baicu (86 - Luca). Antrenor: Silviu Dumitrescu.

Au arbitrat: GhE.Moise - Cornel Fecioru (ambii din București) și Bratu Cațaroș (Călărași). Obs.FRF: Valentin Ioniță (București).

La tineret-rezerve 4-4 (2-2), cu o „triplă” pentru ”Tule” Rădoi și penaltiul transformat de Andreșel.

În dimineața meciului, jucătorii au ieșit, așa cum se obișnuia, la o plimbare prin parcul din preajma stadionului, iar subsemnatul a făcut o scurtă plimbare prin oraș, cu regretatul Titi Ionescu. Întâmplător sau nu, ne-am întâlnit pe una din străduțele care duceau spre centru cu Jean Pădureanu. Nea Titi și ”tata ”Jean aveau ceva de discutat, așa că am făcut câțiva pași în față, auzindu-l totuși pe Jean Pădureanu întrebând: ”Cine este omul, Titi?” Răspunsul a fost scurt: ”Stai liniștit, Jeane, este ofițerul nostru de presă!” Discuția s-a terminat repede: ”Atunci vă aștept la Lechința!” După-amiază ne-a luat o mașină de la hotel și am plecat la ferma lui Pădureanu, la o degustare de vin și o pastramă la grătar.

Nu mai este un secret că la Bistrița se împământenise ”reciprocitatea”„ cu echipele vizitoare!
Meciul începe cu o perioadă de tatonare, precauția fiind principalul atu al ambelor echipe. ”Echilibrul” se rupe după doar 25 de minute, când ex-târgovișteanul Cristea centrează și Sabo reia imparabil, la ”rădăcina” barei porții lui Jipa. După numai 5 minute, se produce și prima ”greșeala”a lui Sică Bârdeș, care va șuta puternic și ”plouat”,de la vreo 20 de metri, văzându-l pe Câmpeanu (alias Burebista) ieșit în față, în ideea unui șut peste, dar mingea îl depășește doar pe portarul bistrițean și cade în plasă (1-1). Căpitanul Chindiei, parcă nu se împacă cu rezultatul de pe tabelă și forțează nota, pătrunde și este faultat în suprafața de pedeapsă de Sevastița. Bălașa transformă precis și la ”oficială” crește tensiunea! ! ”Păi, așa ne-a fost vorba Gică?” / ”Întreabă-l pe Bîrdeș, nea Jane!”, vine răspunsul mucalit al lui nea Gică Chivu! Victorie nesperată și ”neprogramată” pentru Chindia!

Foto (facebook): stadionul Gloria ne-a primit cu nocturna instalată special pentru meciul cu Fiorentina!

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii