1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

chindiapetrolul1996Liga 1, Sezonul 1996/1997 / ”Micul Ajax” defila pe cai mari, pentru că „mânjii” lui Sliviu Dumitrescu deveniseră ”armăsari pur sânge”, dar mai ales deranjau, încurcând socotelile celor de „sus” ! După victoria surprinzătoare de la Bistrița, Chindia urcase pe locul 5, după FC Național, Dinamo, Steaua și U Cluj!



Etapa a 7-a, o aducea sub Turn, pe ... Petrolul și toți jurnaliștii de la ziarele de sport, nu mai erau interesați de ascensiunea și pregătirea echipei,noutăți sau probleme de lot, etc, fiind mai mult curioiși să afle cum privim noi, meciul cu „găzarii”, nemaifiind un secret că patronul Gheorghe Chivu și subsemnatul - ofițer de presă și membri fondatori ai clubului Chindia eram vechi „petroliști”.Ba mai mult, apar ”diversiunile” , întrebarea zilei în presă și cea care începuse să-i deranjeze până și pe jucători, era ”Când și dacă va mai fi onorată promisiunea cu mașinile pentru promovare?” ”Apără sau nu, Jipa cu Petrolul?” - încă una dintre ”curiozitățile” jurnaliștilor! Ei bine, nimeni din staff, n-a avut vreo îndoială că Mitică nu-și va face datoria în poarta Chindiei, așa că Silviu Dumitrescu și Gică Păsărică - antrenorul cu portarii, n-au stat nicio secundă în cumpănă la stabilirea formulei de start, cu Jipa și Dumitrașcu (n.r - și el fost petrolist) titulari!

Chindia - Petrolul 2-1 (1-1)
Au marcat: Dumitrașcu (min.27), Luca (80) - Răchită (9 din 11m): Au arbitrat: Cornel Sorescu (Pitești) - Valeriu Argăsealăși Alexandru Rolea (ambii din București). Obs.FRF: Nicolae Rainea (Galați). La tineret-rezerve 3-0 (2-0).

Chindia: Jipa - Reghecampf, Țermure, Ir.Voicu, Gîlmencea, Mielușică - aliuță, Bălașa, dumnitrașcu (65-Luca) - Bîrdeș (cpt), Bogoi (65-Baicu). Antrenor: Silviu Dumitrescu.

Petrolul: Preda - D. Chiriță, Bălăceanu Răchită (cpt), O.Grigore, Leahu - MIhalache(65- D.Frunză),Pîrlog, Ghe.Matei - Zafiris,Adr.Toader (46-Zmoleanu). antrenor: Ion Andone.

Petrolul venea la Târgoviște, în postura ”lanternei roșii”și cu un nou antrenor - Marin Olteanu fiind demis debarcat după înfrângerea cu FC Național (0-1), plus o numeroasă galerie! Petrolul parcă începe mai decisă și la pătrunderea lu Ghe.Matei, oprit prin fault de Ir.Voicu, arbitrul dictează lovitură de pedeapsă, care va fi transformată precis de Vivi Răchită (min. 9/0-1)! Patru minute mai târziu, Cornel Sorescu va dicta penalti și pentru Chindia, la faultul lui Tavi Grigore, asupra lui REghecampf. Din păcate, Bălașa șutează pre ușor și Fane Preda respinge balonul.  Preda părea de netrecut, ploieșteanul parând șuturile lui Gîlmencea (18) și Bogoi (20). De partea cealaltă, nici Jipa nu se lasă mai prejos, apăprând șutul lui Daniel Chiriță (24), scăpat singur, la pasa lui Răchită. ”Comando Dracula” împinge Chindia în atac și vine egalarea: Reghecampf (min.27) șutează la bară, Preda scoate în față, iar Dumitrașcu pe fază, reia în plasă. Jocul se încinge, în special după pauză (la propriu și la figurat!), Sorescu arătând 12 cartonașe galbene și 3 roșii (n.r - Bălașa, Reghecampf, respectiv, D.Chiriță), Chindia, chiar cu doi jucători eliminați, domină. Marius Luca - trimis insipirat în teren a marcat golul de 3 puncte, cu 10 minute înainte de final, după o cursă pe aripa stângă, încheiată cu un șut năprasnic, la ”firul ierbii”!

Din păcate, echipa pare să rămână fără sprijin financiar, toată greutatea fiind lăsată pe umerii lui Chivu! Ba mai mult, Mitică Tudor ”Ciorbă” - directorul clubului își dă demisia, simțind problemele financiare.... Încep... problemele sub Turn?

Foto: Tribune arhipline, cu Petrolul, de altfel cum erau la toate mecuirile de acasă ale Chindiei


Dă-ne LIKE, aici - https://www.facebook.com/DBPNT/ sau înscrie-te în grupul dambovitapenet - https://www.facebook.com/groups/566562406689042/ , pentru a fi la curent cu știrile care te interesează.

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii