1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

meci003titu“Bună ziua, sunt un simplu suporter şi mă întreb dacă la Liga a 5-a, în perioada de iarnă se pot face transferuri legale, în situaţia dată în care mai sunt etape de jucat din tur. Poate este un subiect interesant, să nu care cumva să mai pice cineva în plasa ilegalităţii!”, ne scrie unul dintre prietenii noştri…

 

Pe scurt, fără prea multe comentarii, încercăm să-I răspundem prietenului nostru…
Art.44.1 (ROAF): Legitimarea şi transferul jucătorilor se efectuează conform prevederilor Regulamentului privind statutul şi transferul jucătorilor de fotbal.

Art.20.1 ((RSTJF): Transferul jucătorilor amatori se efectuează în condiţiile stabilite pentru jucătorii profesionişti, pe baza acordului încheiat între cluburi şi cu consimţământul jucătorului, nefiind aplicabile dispoziţiile privind contractele încheiate cu jucătorii şi licenţele de profesionişti.

Aşa că ne întoarcem la art.19, din acelaşi regulament, să vedem care sunt precizările:
Art.19.4: Transferul jucătorilor amatori sau profesionişti la alte cluburi sau legitimarea jucătorilor profesionişti la alte cluburi, se pot efectua numai în două intervale de timp stabilite anual de către Comitetul Executiv al FRF (la noi - AJF Dâmboviţa):
a) în perioada de vară, de regulă, în lunile iunie - august, timp de 12 săptămâni;
b) în perioada de iarnă, de regulă în lunile ianuarie - februarie, timp de 4 săptămâni.

Este clar că amânarea celor două etape ale Ligii a 5-a, nu va influenţa cu nimic transferurile de jucători! Oricum trebuie să mai ţineţi cont şi de precizarea de mai jos:
Art.4.4 (RSTJF): Într-un an competiţional un jucător poate se poate legitima sau transfera la maxim trei cluburi. În timpul acestei perioade jucătorul are dreptul să joace în meciuri oficiale pentru numai două cluburi.

Plus de faptul că la reamatorizare, toţi jucătorii profesionişti trebuie să treaca obligatoriu prin Comisia pentru Statulul şi Transferul Jucătorului de Fotbal al AJF!

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii