evaluareanationala1Uniformele școlare revin în centrul atenției. De această dată în contextul în care se vorbește despre siguranța elevilor. Interesant este faptul că pe de o parte avem Legea Educației, care spune că învățământul este gratuit și astfel nu poate fi cineva obligat la achiziționarea uniformei, iar pe de altă parte introducerea uniformelor școlare este deja prevăzută în regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ. Cu alte cuvinte, în orice școală elevii pot veni în unifirmă, asta dacă părinții, școlarii și reprezentanții unității de învățământ respective pică de acord!



După nefericitul eveniment de la unitatea de învățământ din Ploiești, atunci când un cadru didactic a fost atacat, chiar în școală, de către un fost elev, uniforma reapare în discuție. Ei bine, iată ce declara Ecaterina Andronescu, Ministrul Educației, zilele trecute: ”Nu cred că paza este singura soluție, pentru că aș vrea să dau exemplul școlii din Ploiești. Erau doi paznici, profesorul de serviciu, elevii toți aveau card de intrare, prin fața școlii patrulau doi sau trei jandarmi care l-au și prins pe rău-făcătorul respectiv (...) Deci eu cred că mai trebuie să găsim și măsuri suplimentare. De exemplu, eu cred că prin acea uniformă școlară – poate că nu este cea mai potrivită sintagmă și de aceea lumea o refuză - școala găsește o formulă pentru ca toți copiii să se îmbrace la fel și în felul acesta să fie ușor de distins un copil al școlii de cineva care e un intrus. Adică mai trebuie să luăm asemenea măsuri, care nu sunt exagerate.”

În replică, potrivit edupedu.ro, Iulian Cristache, președintele Federației de Părinți din Preuniversitar, a declarat: “Dacă Ministerul Educației dorește să impună obligativitatea uniformei, trebuie să schimbe legislația și să nu mai vorbim despre un învățământ gratuit sau să susțină financiar procurarea acestor uniforme. Atenție, totuși, la acei directori care au firme de casă prin care procură aceste uniforme școlare“.

Așteptăm comentariile voastre: sunteți ”pentru” sau ”împotriva” uniformelor școlare?

Totodată, vă invităm să răspundeți și la sondajul de pe pagina noastră de facebook!

Alte stiri

Horoscop