georgetagogeanu3”Noi învățăm lucruri făcând, nu ascultând. De ce trebuie ca un copil să memoreze cuvintele mele când el poate să își creeze propriul lui concept?” Despre metodele de predare considerate eficiente și pe placul elevilor vorbim astăzi, cu Georgeta Gogeanu, directoarea școlii ”Coresi”, din Târgoviște!  Așteptăm și părerile voastre!

 

Tehnicile de predare sunt împărțite în trei mari categorii: auditive, vizuale și kinestezice. Nicio categorie nu ar trebui să o elimine pe cealaltă! Mai mult, metodele recomandate sunt multe, dar, spune Georgeta Gogeanu, directoarea școlii ”Coresi”, din Târgoviște, niciodată nu trebuie să pierdem din vedere cele trei stiluri sus-amintite: ”E foarte important să îmbini stilul auditiv, cu cel vizual și cel kinestezic. Noi învățăm lucruri făcând, nu ascultând. De ce trebuie ca un copil să memoreze cuvintele mele când el poate să își creeze propriul lui concept, după ce i-ai oferit scheletul?! Adică informația de bază. Căci asta este important, ceea ce leagă lucrurile (...) Memoria este de scurtă durată. Până la urmă și memorarea este bună. Trebuie să o exersăm și pe aceasta. Nu sunt adepta negării a tot ceea ce a fost bun până acum. Dar nu trebuie să ne axăm doar pe a memora niște informații, pe care elevii le uită în câteva zile!”

 

Metode de predare utile
Georgeta Gogeanu spune că una dintre cele mai eficiente metode de predare este ”brainstorming-ul” sau ”asaltul de idei”. Ea permite fiecărui copil să exprime un punct de vedere, o părere. ”Totodată, există jocuri, activități și dezbateri pe care le poți utiliza la clasă. Care îți dau posibilitatea, la fel, să lași copilul să exprime orice idee dorește, fără a le împărți în bune sau proaste. Sunt metode ca bulgărele de zăpadă, piramida, mozaicul. Toate sunt foarte interesante. Și le poți aplica cu orice copil.”

 

Care dintre metodele de predare credeți că sunt cele mai eficiente? Așteptăm, cu interes, comentariile voastre!

Alte stiri

Horoscop