1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

corb44Dambovitapenet, Auto / Ultima etapă din Campionatul Național de Off Road 2023, CORB Adventure Days, va avea loc în perioada 2-5 noiembrie, la Șotânga, în județul nostru. CORB Adventure Days 2023 este etapa a VII-a din Campionatul Național de Off Road. Va debuta joi, 2 noiembrie, la Șotânga, și se va încheia duminică, 5 noiembrie. Este ultima etapă din acest an și totodată ediția aniversară cu numărul 10. Pentru înscrieri, căutați CNOR – Campionatul National de OFFROAD UXO

Șase clase consacrate și bătălii aprige, de la Standard la Extrem!
Etapa de la Șotânga, Dâmbovița, organizată de clubul CORB44 este deja de tradiție, iar în 2023 se celebrează ediția aniversară cu numărul 10. Competiția se desfășoară sub egida Agenției Naționale pentru Sport, al Federației Române de Automobilism Sportiv (F.R.A.S.) și al Comisiei Naționale de Off Road.

Campionatul de TRIAL
Campionatul de TRIAL, cunoscut și sub denumirea de probă super specială, va avea loc duminică, 5 noiembrie, la Șotânga, într-o locație ușor diferită față de cea de anul anterior. Această probă este proba care asigură cea mai bună vizibilitate asupra parcursului concurenților și este de atracție pentru spectatori. Ca o premieră, în cadrul Campionatului de TRIAL vom avea anul acesta și categoria juniori, aceștia fiind sportivi cu vârste sub 18 ani și care participă doar la TRIAL, însă însoțiți de un adult.

Start-ul în haită, specific #corb-ilor
Ziua de joi, 2 noiembrie, este dedicată verificărilor tehnice și înscrierilor. Startul oficial al concursului va fi dat vineri dimineața, la Șotanga și specific CORB44, acesta va fi dat concomitent pentru mai multe clase. După start, echipajul fiecărei clase își va urma traseul specific ei. Ca în fiecare an, și anul acesta pregătim trasee frumoase și pline de aventură, astfel că fiecare zi va fi o nouă provocare. Traseele vor avea între 60 și 80 km lungime și vor fi diferențiate ca grad de dificultate, în funcție de categoria de participare. Vom mergem pe formatul clasic al unei etape de campionat cu două zile de Trophy și una de Trial, iar la final festivitatea de premiere. Startul și finish-ul sunt comune pentru toate clasele Standard, Challenge, Open, SSV, Extrem și chiar Hobby. Toate vor avea loc în locul deja binecunoscut: Șotânga, Dâmbovița. 600 km de traseu pentru cele 6 clase înscrise (Standard, Challenge, Open, SSV și Extrem). La clasa Standard echipajele vor parcurge un traseu de aproximativ 70 km /zi, cu un grad de dificultate adaptat acestei clase, în timp ce la Challenge, sportivii vor parcurge un traseu ușor diferit, mai greu dar cu același numar de kilometri. Concurenții claselor Open si SSV (Side by Side) vor avea un traseu comun de aproximativ 65 km/zilnic. La clasa Extrem, sportivii își vor demonstra abilitățile pe cei aproximativ 60 km pe care îi vor parcurge într-o zi.

Țară, țară, căutăm campioni
Pentru cei care nu au licență de pilot, dar au mașină de teren și vor să „guste” plăcerile participării într-un concurs de Off Road, îi așteptăm să se înscrie la clasa Hobby. Această clasă e pentru cei care vor să se acomodeze cu rigorile unui concurs înainte de a face pasul către Campionatul Național de Off Road. Participanții acestei clase vor avea de parcurs zilnic un traseu aproximativ de 80 km. Traseul este un antrenament pentru navigatori și o ocazie pentru toți participanții de a-și testa capacitățile și abilitățile de pilotaj, viteza de reacție și adaptabilitate la echipă. Concurenții se acomodează cu atmosfera și își cunosc viitorii adversari. Copiloții vor avea ocazia să navigheze pe road book și, ca măsură de siguranță, vor primi un track pentru confirmarea pozițiilor. La probă sunt acceptate însă doar mașini de teren cu tracțiune 4×4 și anvelope cu profil minim AT. Sportivii clasei Hobby vor avea de parcurs un traseu special în care vor trebui să găsească selfie point-urile pregătite de organizatori pentru ei, dar și un trial în care să-și poată etala abilitățile într-un mediu controlat. Această clasă nu punctează în Campionatul Național de Off Road. Ca o surpriză pentru public, în cadrul etapei de la Șotânga, sunt prezentate în premieră pentru România noile Maverick R și ATV G3L, importate în România de la cei de la BRP/ Euronautica International, iar doritorii vor putea lua parte la niște sesiuni de teste cu acestea. La etapa de la Șotânga vom premia și echipajul care dă dovadă de team spirit/fair play. Cu sprijinul partenerilor de la Kangaroo PowerWinch vom organiza și o tombolă pentru concurenții participanți. Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseele și orarul competițional pentru a păstra factorul de siguranță cât mai ridicat pentru concurenți.

Fii martor la încoronarea regilor din offroad care stiu să-și croiască drum singuri! CORB Adventure Days 2023 – O etapă de 10 (ani).

Programul CORB Adventure Days 2023

Joi, 2 noiembrie

14.00 Deschiderea parcului tehnic (Șotânga)

16.00 – 21.00 Înscrierea concurenților și verificarea tehnică

Vineri, 3 noiembrie

09.15 Briefing

10.00 Start

Sâmbătă, 4 noiembrie

08.30 Briefing

09.00 Start

Duminică, 5 noiembrie

08.45 Briefing

10.00 Start trial

16.00 Festivitatea de premiere

16.30 Conferința de presă cu câștigătorii pe clase

Foto: fras.ro


_________

INFO
Te poți înscrie în grupul nostru de facebook, pentru a fi la curent cu toate știrile care apar, în fiecare zi! Click pe linkul alăturat: https://www.facebook.com/groups/566562406689042/

€ / Avem nevoie și de sprijinul tău! Pe 1 decembrie 2023, vom împlini 11 ani de la înființare! www.dambovitapenet.ro este un proiect independent, susținut doar din resurse proprii! Orice sprijin este binevenit! Poți face donații prin linkul de mai jos! Mulțumim, tuturor!

Paypal
http://dambovitapenet.ro/paypal

Revolut
revolut.me/andreihavc sau prin 0727.018689

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii