1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

junioriDflacara12Dambovitapenet, Special / Astăzi, vă propunem un interviu deosebit de interesant, cu unul dintre cei mai apreciați antrenori din fotbalul juvenil dâmbovițean, Mircea Petrescu! ”Șlefuitorul de talente”, din Moreni, a vorbit, deschis, despre toate provocările din acest an complicat, dar și despre ceea ce va urma!

2020 a fost un an foarte greu, pentru toată lumea. Dar cum s-a văzut din perspectiva unui antrenor care pregătește tinerii fotbaliști pentru marea performanță?

Cred că anul 2020 este cel mai dificil din întreaga mea carieră de antrenor la copii si juniori. Lucrez cu copiii din 1996, deci 24 de ani. Această pandemie a bulversat tot procesul de instruire legat de învățare, consolidare, evaluare, punând antrenorii într-o postură greu de gestionat. În acest moment nu se poate pune problema de performanță, deoarece sănătatea copiilor primează și până antrenamentele nu se vor desfășura în siguranță nu cred că vom avea competiții.

Cât de grav este pentru micii fotbaliști acest an pierdut?

Este evident faptul că întreruperea procesului de antrenament sau desfășurarea acestuia în condiții speciale legat de intensitatea scazută a efortului sau interzicerea colaborării între jucători fac imposibilă dezvoltarea sportivilor, mai ales la sporturile de echipă. Cred că anul 2020 înseamnă o încetinire a dezvoltării juniorilor.

Poate fi recuperat handicapul și dacă da, cum?

Cred că lipsa competițiilor în acest an va crea un mare gol în dezvoltarea jucătorilor și foarte greu, dacă nu imposibil să mai recuperăm timpul pierdut. Un an compețional înseamnă 10-12 meciuri amicale, 20-30 de meciuri oficiale si circa 120 antrenamente, la o grupa de juniori D, de exemplu. Înseamnă enorm în dezvoltarea unui copil. Acest proces nu face altceva decât să adapteze jucătorul la cerițele jocului și dureaza cam 10 ani .

Când credeți că vor reîncepe competițiile, asa cum le știam, înainte de pandemie?

Părerea mea este că nu o sa înceapă competițiile oficiale până factorii de decizie nu vor fi siguri de faptul că juniorii vor disputa antrenamentele și jocurile în siguranță totală, pentru sănătatea lor.

Ce le spuneti părinților, atunci când va întreabă de fotbal? Dar celor mici?

Sunt trist să văd că cei mici și părinții lor vor să joace, dar acest lucru nu este posibil, deocamdată. Cu aproape toți părinții elevilor mei am discutat și sunt conștienți de riscurile foarte mari la care expunem copiii dacă nu respectăm regulile.

În curând, în fotbalul dîmbovițean vor fi alegeri. Ce așteptări aveti de la viitorul președinte, oricare ar fi el?

Eu vă spun sincer că am colaborat foarte bine cu fostul președinte, domnul Tudor, în conditiile în care a încercat să țină compartimentul copii si juniori departe de tumultul ligilor 4,5,6 și a pus șef la comisie pe domnul Pitaru. De când dânsul a gestionat această comisie jocurile s-au disputat în conditii corecte și învingătorul a fost desemnat pe teren, în majoritatea cazurilor. Cât despre viitoarea conducere a AJF Dambovita mi-ar plăcea să fie oameni cu o bună pregătire profesională, să îmbine experiența cu tinerețea și la comisii să fie oameni cu coloană vertebrală, în luarea deciziilor. Asta nu înseamnă că aș contesta în vreun fel oamenii de la fostele comisii. Eu personal și echipele conduse de mine nu am fost niciodată nedreptățiți de vreo comisie a AJF Dâmbovița.

Ce vă doriți de la anul 2021?

Aș dori ca anul 2020 să treacă mai repede și niciodată să nu mai treacă omenirea prin astfel de evenimente. Stiți expresia ,,până nu vezi cum este să fie greu nici nu îți dai seama când ți-e bine?” Îmi doresc ca anul 2021 să nu semene deloc cu cel de acum! Vă mulțumesc!

 

 

 

Dă-ne LIKE, aici - https://www.facebook.com/DBPNT/ sau înscrie-te în grupul dambovitapenet - https://www.facebook.com/groups/566562406689042/ , pentru a fi la curent cu știrile care te interesează.

Pentru cei care vor să susțină proiectul dambovitapenet! Dambovitapenet va împlini, pe 1 decembrie, opt ani de la înființare! Un proiect independent, susținut din resurse proprii!

http://dambovitapenet.ro/paypal


Mulțumim, tuturor!

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii