1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

zidaroiusalvProbabil că preşedintele AJF Dâmboviţa va găsi o explicaţie şi după incidentele de la Răcari: miercuri a fost... 13 şi sferturile de finală s-au nimerit taman în ale trei ceasuri rele! Ceasul rău, dom’ preşedinte, dar nu la Răcari, ci ălă în care aţi fost reales pentru încă patru ani!

 

Incredibil ce s-a întâmplat pe stadionul din Răcari! Chiar nu pricepem cam ce a fost în minţile agresorilor, până la urmă făcând abstracţie de faptul că au fost... iritaţi! Până şi reacţia primarului Caraveţeanu - una extrem de pertinentă, ne scuteşte de orice supoziţie... Ei bine, stăm şi ne întrebăm cam ce măsuri s-ar impune, domnule preşedinte, după ce aţi umblat cu duhul blândeţii la Regulamentul Disciplinar, doar de dragul de a avea mai mulţi... susţinători? Aţi redus şi pedepsele şi penalităţile financiare! Ca să nu mai vorbim de penalizări cu puncte din clasament, acolo unde acelaşi regulament ar fi permis! Ba mai mult, ”bomboana pe colivă” aţi pus-o când aţi anulat penalizarea cu 6 puncte a echipelor care pierd meciurile la „masa verde”, în urma contestaţiilor! Aţi făcut cumva vreo socoteală să vedeţi cam cum ar fi arătat ierarhiile dacă cei care trişează ar fi fost penalizaţi cu cele 6 puncte? Normal că nu, altfel cine mai punea... votul în căciulă? Nu mare ar fi minunea ca Marius Zidăroiu - fără a-l disculpa cumva - să se aleagă cu aceeaşi pedeapsă cu a celor care l-au lovit în mod bestial! Dincolo de faptul că vinovaţii ar trebui suspendaţi cel puţin 2 ani, nu uitaţi litera de regulament privind „penalitatea financiară”, din RD:

Art.20.1.Penalitatea sportivă constă în obligarea unei persoane care a săvârșit o abatere disciplinară la plata unei sume de bani în contul FRF/LPF/AJF, după caz. Penalitatea sportivă reprezintă plata curenta şi neplata ei la termen atrage măsurile sancţionatorii corespunzatoare.

Art.20.4. Cluburile sunt, în mod solidar, responsabile pentru penalităţile aplicate jucătorilor şi oficialilor lor. Asociațiile județene de fotbal sunt, în mod solidar, responsabile pentru penalități aplicate oficialilor lor. Asociațiile județene de fotbal nu sunt responsabile pentru plata penalităților sportive aplicate membrilor lor afiliați. Faptul că o persoană a părăsit clubul sau asociația nu înlătură răspunderea solidară a acestora.

Art.42.4.Penalitatea sportivă constă în obligarea persoanei fizice sau structurii sportive sancţionate de a plăti în contul FRF/LPF/AJF/AMFB o sumă de 15 lei - 1.000.000 de lei. Penalitatea sportivă se plăteşte în maxim 30 de zile, sub sancţiunea interzicerii dreptului de a desfăşura orice activitate fotbalistică, respectiv a neprogramării la jocuri, până la executarea integrală a obligaţiei de plată, în acest din urmă caz, aplicându-se în mod corespunzător dispoziţiile alineatului precedent.

Art.42.5.Cluburile răspund în mod solidar de penalităţile sportive aplicate jucătorilor, oficialilor sau altor persoane care le reprezintă (finanţatori, sponsori) sau persoanelor a căror apartenenţă la un club este de notorietate, în cazul neplăţii integrale sau la termen a penalităţilor sportive de către cei sancţionaţi.

Ce ziceţi?

Dă-ne LIKE, aici - https://www.facebook.com/DBPNT/ sau înscrie-te în grupul dambovitapenet - https://www.facebook.com/groups/566562406689042/ , pentru a fi la curent cu știrile care te interesează!

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii