junioriU162021augDambovitapenet, Ligile Naționale / FRF a stabilit noi condiții de participare pentru cluburi în competițiile de juniori U19, U18 și U17 organizate de FRF. Astfel, pe lângă obligativitatea de a acumula un punctaj de minim 20 de puncte, urmare a procesului de Clasificare a Academiilor, cluburile ce doresc să participe în competițiile U19, U18 și U17 organizate de FRF trebuie să participe în toate competițiile FRF / AJF organizate pe categoriile U16-U11.

Această decizie are ca fundament unul dintre pilonii din Strategia tehnică a FRF, respectiv „Dezvoltarea durabilă”, ce reprezintă acele elemente care fac ca fotbalul românesc sa fie sănătos, iar jucătorii să crească într-un mediu care să nu le altereze șansele de a face performanță în acest sport. În prezent, cluburile ce doresc să participe în competițiile mai sus amintite nu au nicio obligativitate (cu excepția celor de Liga 1 și Liga 2) de participare și la categoriile U16-U11, deși FRF a dezvoltat competiții pe toate aceste grupe de vârstă. Ce “a uitat” să precizese FRF este termenul-limită de implementare al acestor măsuri.

Tot acum s-a stabilit că este obligatoriu ca solicitantele de licență pentru primele două ligi să aibă un director sportiv certificat de FRF. La nivelul Ligii a 2-a, cel mai devreme s-ar putea întâmpla acest lucru din vara lui 2026.

 

_______________
INFO
Te poți înscrie în grupul nostru de facebook, pentru a fi la curent cu toate știrile care apar, în fiecare zi! Click pe linkul alăturat: https://www.facebook.com/groups/566562406689042/

€ / Avem nevoie și de sprijinul tău! Pe 1 decembrie 2023, vom împlini 11 ani de la înființare! www.dambovitapenet.ro este un proiect independent, susținut doar din resurse proprii! Orice sprijin este binevenit! Poți face donații prin linkul de mai jos! Mulțumim, tuturor!

Paypal
http://dambovitapenet.ro/paypal

Revolut
revolut.me/andreihavc sau prin 0727.018689

 

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii