4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (2 voturi)

gboriga111Astăzi, la rubrica "Omul Săptămânii" avem un invitat... special! Gabriel Boriga, fostul edil al Târgoviştei şi totodată unul dintre cei mai populari oameni din oraş, a avut amabilitatea de a răspunde întrebărilor noastre. Nu puţine la număr! Vezi ce crede Gabriel Boriga despre echipele de volei şi baschet, ce spune despre o posibilă promovare a Chindiei, în Liga 1 şi multe altele! Un interviu ce trebuie citit!

 



Înainte de toate, ce mai face Gabriel Boriga?
Sunt sănătos, îmi petrec foarte mult timpul cu fiul meu Alexander și încerc să fac cât mai mult bine în jurul meu.

Să o luăm cu începutul. Deocamdată, Sorana Cirstea rămâne sportivul numărul 1 în Dâmbovița. Crezi că va reuși să ajungă în Top 20?
Am avut plăcerea s-o urmăresc pe Sorana chiar zilele trecute, la Cluj, la meciul de Fed Cup România-Canada. Am și discutat puțin cu ea și vă pot spune cu certitudine că a ajuns la un nivel important de maturitate. Are experiență, a început să joace extrem de inteligent, accidentările (marea ei problemă în trecut) au ocolit-o, iar forma ei fizică este una de invidiat. Sincer, o văd pe Sorana o jucătoare de Top 20 și acest lucru se poate întâmpla imediat după Wimbledon.

De la tenis ajungem la...volei. CSM-ul a ratat o calificare istorică, în dubla cu Olympiakos. Asta după ce în tur echipa noastră câștigase în deplasare. Era previzibilă o eliminare?
Meciurile cu Olympiakos au fost foarte tari. Fetele noastre au dat totul, însă le-a lipsit foarte puțin pentru o calificare extraordinară în sferturile de finală. Oricum, rămânem cu gândul că am fost foarte aproape de acest obiectiv și, de ce nu, în sezoanele următoare să ajungem mult mai sus. În opinia tuturor specialiștilor adevărați din volei, Olympiakos a fost favorită la calificare inclusiv după ce a pierdut primul meci acasă. Însă fetele noastre merită felicitate pentru modul cum s-au dăruit pe teren.

În urmă cu câțiva ani spuneai că îți dorești ca Targovistea să devină capitala voleiului românesc. După modelul CSM-ului, la baschet. Este, azi, echipa noastră acolo unde ți-ai dorit?
Nu este unde mi-am dorit eu dar mai este încă timp să ajungă (n.red. zâmbește). În sport este întotdeauna loc de mai bine iar eu cred cu tărie că CSM Târgoviște va ajunge, în puțini ani, să câștige un titlu și la volei. Clubul și targovistenii o merită din plin.

Crezi că CSM va termina competiția internă pe podium?
Indubitabil. CSM Târgoviște are o echipă extrem de valoroasă, cu jucătoare cu vastă experiență și o "armada" de jucătoare străine (opt la număr) care vor face evident diferența în duelul direct cu Știința Bacău, echipă ce se bazează 99% doar pe românce. Cred cu tărie că fetele noastre vor obține medalia de bronz.

Despre echipa de baschet ce poți să ne spui? Nu puțini sunt cei supărați că echipa evoluează în al doilea eșalon... Asta după Targovistea a fost, ani la rând, capitala baschetului românesc.
A fost o decizie grea însă sunt convins că cei care au luat-o au avut motive întemeiate. Nefiind parte la luarea ei, nu pot să comentez.

Ar putea reveni CSM-ul în elita baschetului românesc?
CSM Târgoviște vă reveni cu siguranță în elita baschetului românesc. Acolo îi este locul binemeritat și acolo va ajunge cu siguranță, în doar câțiva ani. Luați-o ca pe o promisiune. Targovistenii se identitfica cu performanța în baschet și eu sper să aibă parte de ea cât mai curând.

Nu putem ocoli... Chindia Târgoviște. Crezi că este posibilă o promovare, anul acesta?
Sunt suporterul Chindiei de 40 de ani. Este, cred, visul oricărui târgoviștean și dâmbovițean să-și vadă echipa favorită în primul eșalon și să o susțină necondiționat. Anul acesta va fi foarte greu însă eu am încredere ca toți cei implicați în acest proiect fac tot ceea ce este posibil pentru promovare. Sunt și suntem alături!

Are putere orașul nostru să țină o echipă în prima Ligă?
Puterea o facem noi. Cu siguranță că dacă există dorință și interes (iar până acum autoritățile publice care susțin Chindia au arătat-o de fiecare dată), eu cred că se vor găsi soluții economice pentru a putea rămâne în Divizia A. O promovare înseamnă o asumare de buget, de condiții și de performanță. Iar nivelul primei ligi este, poate, triplu față de cel al diviziei secunde. Vezi cazul celor două echipe care anul trecut promovau en-fanfare în Divizia A, iar acum încheie plutonul gâfâind...

Ce îți dorești de la sportul dâmbovițean?
Rămân cu același deziderat pe care îl am de mai bine de douăzeci de ani și de care nu mă voi dezice: vreau să văd, simultan, cele trei mari echipe ale Târgoviștei (fotbal, baschet, volei) pe prima scenă a țării, să jucăm în Euroliga feminină de baschet și în Liga Campionilor la volei și să avem cel puțin două titluri naționale la sporturile individuale. Știu că pare un vis îndrăzneț dar vă rog să rețineți cele spuse de mine. Va mulțumesc!

 

Pe final, Gabriel Boriga ne-a transmis un mesaj de care bine ar fi să ţinem cont cu toţii!
pozagb

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii