1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

complexnatatiePresa reprezintă, potrivit Dicționarului Explicativ al Limbii Române, ”totalitatea publicațiilor cotidiene și periodice (ziare, reviste etc.) folosite ca mijloace de informare, de educare etc. a publicului”. În acest context, când vorbim de mijloace de informare și educare, consider că menirea celor care se ocupă cu aceste aspecte este clară: meseria trebuie făcută liber, independent, fără a te abona la bani publici, sub formă de contracte de imagine încheiate cu diferite instituții din România. Situație tot mai întâlnită în presa dâmbovițeană. Așadar, cât de … independentă mai este media dâmbovițeană?

 

Zilele acestea, asistăm la o nouă situație care pune într-o lumină proastă menirea și rolul presei din județul Dâmbovița! Din verificările efectuate de colegii de la http://db-sport.ro/, se pare că o parte dintre cei implicați în contractele cu… ”cântec” și pe bani publici, obținute dinspre Primăria Târgoviște, merg mai departe și negociază înțelegeri noi cu cei de la Complexul de Natație. Situație deloc îmbucurătoare și care ar putea face cinste cuiva. De ce? Simplu! Pentru că rolul presei este de a informa și a educa, independent. Nu de a stabili înțelegeri cu diverși reprezentanți ai administrației publice. Cum ar putea ca publicația X să relateze independent și echidistant un aspect în condițiile în care o entitate îți oferă bani pentru, scuzați expresia, ”a avea grijă ce scrii”?! Pentru că în final totul se rezumă la asta! Sigur, opinia mea va fi imediat combătută cu următoarea idee: există cadru legal pentru obținerea de contracte pe bani publici. De acord, dar acei bani pot fi oferiți sub formă de reclamă sau puncte de vedere proprii (n.red – comunicate de presă, anunțuri publicitare etc), nicidecum pentru… imagine! De ce trebuie să știrbim ideea de presă? Mulți vor spune că sunt naiv! Dar să vă spun ceva: în momentul în care dispare noțiunea de ”presă liberă”, atunci … ideea de ”informare corectă și echidistantă” a…murit! Și, spre completarea ideii de mai sus, vă oferim un exemplu concret: dambovitapenet.ro există pe piața media de aproape șase ani! Șase ani în care nu am încasat bani publici și nici nu o vom face! Deși munca noastră aproape că nu este remunerată în niciun fel. Site-ul nostru are cheltuieli lunare, dar încasări… trimestriale, dacă sunt și ele. Cu toate acestea, ne luptăm ca zi de zi cititorii noștri să fie informați! Pentru că acesta trebuie să fie scopul primordial. Cum să încasezi bani… publici pentru a avea grijă de imaginea cuiva? De ce ai face asta?!

Și, pentru a susține ideile prezentate mai sus, vă oferim un link! O trimitere către un material de presă, al colegilor de la http://db-sport.ro/! Care vă demonstrează cât de… independentă este presa dâmbovițeană!

https://db-sport.ro/2018/08/09/jurnalistii-cercetati-de-politie-pentru-fals-si-inselaciune-apeleaza-la-intermediari-pentru-incheierea-unor-noi-contracte/

Credem că situația de față este un act de normalitate, într-o Românie măcinată de interese… Întâmplător sau nu, poziția prezentată de noi se suprapune peste un eveniment important: românii din…străinătate au venit pentru a protesta împotriva corupției, a intereselor ascunse, a libertății noastre! Și, indiferent ce argumente vor aduce unii sau alții, atunci când încasezi bani publici, pentru a face imagine cuiva, ucizi ideea de presă! Te poți numi, din nou scuzați-mi exprimarea, ”postaci” … sau oricum altfel. Dar nu jurnalist!

Sursă foto: db-sport.ro

 

Dă-ne LIKE, aici - https://www.facebook.com/DBPNT/ sau înscrie-te în grupul dambovitapenet - https://www.facebook.com/groups/566562406689042/ , pentru a fi la curent cu știrile care te interesează!

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii