1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

dinubarcari1Dinu Barcari a venit în Anglia cu un singur gând: să joace fotbal în țara cu cea mai frumoasă tradiție a sportului rege. FC România i-a îndeplinit acest vis și acum fundașul ”lupilor” din Londra spune că nu ar (mai) pleca nicăieri! ”FC România este o adevărată familie, cu oameni frumoși, dar și obiective îndrăznețe!”

 

”FC România mi-a oferit șansa de a juca fotbal, în Anglia!”
”Am ajuns la FC România în ianuarie 2016, când am și venit în Anglia. Eram în căutarea unei echipe, am găsit-o întâmplător pe FC România, într-un reportaj pe net, despre evoluția frumoasă din Cupa Angliei. Atunci i-am trimis managerului Ionuț Vintilă un mail cu video-CV-ul meu. Vroiam să joc în fotbalul din Anglia și mai ales în FA Cup! Iar FC România mi-a oferit șansa de a juca fotbal, în Anglia”, spune Dinu Barcari.

 

A jucat mai întâi în Republica Moldova
Dinu Barcari a făcut primii pași în fotbal la una dintre cele mai cunoscute formații din Republica Moldova, Zimbrul Chișinău. Dar, adevărata performanță a reușit-o la un club micuț, pe care l-a dus până în cupele europene! ”Am făcut junioratul la FC Zimbrul Chișinău, după care am plecat la FC Petrocub Hăncești. În acea perioadă am promovat din Liga 3 până în Liga 1, iar apoi am ocupat Locul 3, care duce în Europa League.

 

”FC România este o echipă cu visuri și scopuri mari.”
Dinu Barcari își alege atent și frumos cuvintele, atunci când descrie formația românilor din liga a 8-a engleză. Fundașul mărturisește că ”haita lupilor” este o adevărată familie: ”FC România este o echipă cu visuri și scopuri mari. Îmi place aici pentru că în primul rând predomină prietenia. Nu e doar fotbal, e mândrie de țară, e onoare și respect!”


dinubarcari2

 

A întârziat la primul meci!
Venit din Republica Moldova, în Anglia, Dinu Barcari a avut nevoie de ceva timp pentru a se acomoda cu mersul lucrurilor de la Londra. ”Îmi amintesc și acum primul meci la FC România, când am și întârziat din cauză că aveam doar câteva zile în Londra și încurcasem stațiile de metrou. Am intrat la pauză, era ceva frumos, primul meu meci într-un campionat străin, cu oameni străini și care vorbeau o limbă straină.”

 

Alături de el, de ziua lui!
”Am multe amintiri frumoase cu FC România, dar una mai specială ține de ziua mea de naștere, când la petrecerea echipei de atunci, la sfârșitul campionatului, eram plecat acasă în Republica Moldova și a trebuit să lipsesc. Am fost sunat prin video și am văzut toată echipa în spatele camerei, mi-au cântat la mulți ani... Chiar dacă eram departe, a fost ceva special pentru mine!”

 

Probleme în Liga a 9-a
Dinu Barcari nu se ferește să spună lucrurilor pe nume și recunoaște că în sezoanele petrecute de FC România în Liga a 9-a echipa a fost deseori criticată și... ”ironizată”: ”În Liga a 9-a nu mi s-a părut ca suntem cei mai îndrăgiți, ba pe alocuri era și un pic de rasism, doar pentru că purtam numele România. Aici, în Liga a 8-a campionatul e mult mai... profesionist și părerea mea că nu prea se fac diferențe de nume sau de limba vorbită.”

 

Dinu Barcari, accidentat de câteva luni
Din nefericire, Dinu Barcari a suferit o accidentare destul de urâtă, care l-a ținut departe de gazon câteva luni. El speră însă într-o revenire cât mai rapidă, moment în care vrea să pună umărul la îndeplinirea obiectivului pe care îl are echipa: ”Cred și sunt sigur că vom rămâne și sezonul viitor în Liga 8. Chiar dacă acum am suferit o accidentare, sunt alături de colegii mei și abia aștept să revin pe teren. Sunt și eu convins că prin muncă și dăruire pe teren vom avea rezultate și mai frumoase.”

 

”Mândru că joc pentru echipa cu numele FC România!”
Pe final, am lăsat o declarație de-a lui Dinu Barcari care demonstrează cum se simte la FC România: ”Îmi aduc aminte de un meci cu foarte mulți suporteri în tribune. Era un joc în FA CUP. În deplasare la Hayes. La un moment dat suporterii noștri strigau: Suntem mai mulți ca ei! Au fost fantastici, când am intrat în teren și îi auzeam, m-am simțit mândru că joc pentru echipa cu numele FC România!”

Foto: Ciprian Dîmbean 

 

 

Dă-ne LIKE, aici - https://www.facebook.com/DBPNT/ sau înscrie-te în grupul dambovitapenet - https://www.facebook.com/groups/566562406689042/ , pentru a fi la curent cu știrile care te interesează!

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii