5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (2 voturi)

chindiasepsi2021decDambovitapenet, Cupa României / Federația Română de Fotbal a făcut public noul format al competiției Cupa României, care va fi aplicat începând cu ediția 2022-2023, stabilit să înceapă la data de 6 iulie 2022, cu faza regională. Totodată, Cupa României va avea un nou sponsor principal. Betano, ”operator european de top al industriei de pariuri sportive și cazinou online”, cum îl descrie FRF. Noul sistem de desfășurare al Cupei României, propune meciuri mai multe și atractive, având un total de 11 etape!



Competiția debutează cu o fază regională, în care reprezentantele județelor țării (42) vor fi împărțite în 7 zone, rezultând 7 câștigătoare regionale care merg în turul 2.

Prin tragere la sorți, în fiecare regiune vor fi determinate două grupe a câte trei echipe, urmând ca acestea să joace fiecare cu fiecare, rezultând, astfel, trei meciuri în fiecare grupă (se aplică tabela Berger de 4). Câștigătoarele grupelor vor juca finala regiunii, astfel vor rezulta șapte calificate mai departe. Interesant este și faptul că aceste șapte echipe învingătoare vor primi fiecare un trofeu al Cupei României pentru câștigarea acestei faze regionale.

Din Turul 1 intră alături de cele șapte câștigătoare ale fazelor regionale și 69 de echipe din Liga 3, participând, astfel, un număr total de 76 de cluburi. Din Turul 2 intră ultimele 19 echipe din Liga 3, cele mai bine clasate în sezonul precedent, și cea mai slabă din sezonul trecut al Ligii 2, iar în Turul 3 vor intra și restul formațiilor din Liga 2, 19 la număr.

În toate aceste meciuri împerecherea se face pe baza criteriilor geografice, iar echipa mai bine clasată în sezonul trecut va fi oaspete.

Șaisprezecimile de finală au fost înlocuite de un play-off, în care intră și 8 echipe din Liga 1, adică cele mai slab clasate în sezonul trecut.

Urmează apoi o nouă fază cu grupe, în care vor intra direct și cele mai bune 8 echipe din Liga 1. Vor fi, astfel, un total de 24 de echipe, care vor fi împărțite în 4 grupe de câte 6, câte două din urnele valorice 1, 2 și 3. Vor rezulta, astfel, trei meciuri pentru fiecare echipă, cu câte o adversară din fiecare urnă valorică.

În Turul 1, 2, 3 și play-off intră, pe rând, echipele din sezonul precedent de Liga 3, cu excepția celor cinci care promovează în Liga 2, locul acestora urmând a fi luat de cele cinci retrogradate din Liga 2, echipele din sezonul actual de Liga 2, 8 echipe din sezonul actual de Liga 1, actuale decât cele șase participante în play-off și primele două clasate din play-out în ediția precedentă.

Reprezentanta județului nostru – Roberto Ziduri a fost repartizată în Zona de Sud-Vest, alături de câștigătoarele din județele Dolj, Olt, Teleorman, Vâlcea și Argeș. Cunoaștem doar 4 dintre câștigătoare – Dunărea calafat (DJ), Oltul Curtișoara (OT), Turris Tr.Măgurele (TR) și Sparta Rm.Vâlcea (VL). În județul Argeș se află în plină desfășurare turneul final – la care participă CS Rucăr, Inter C-lung, CS Miroși și Muscelul Lerești. În fine, Roberto Ziduri va juca în subgrupa de trei cu Oltul Curtișoara (6 iul/deplasare) și Sparta Rm.Vâlcea (13 iul/acasă). Sparta vs Oltul (9 iul). Câștigătoarea subgrupei va juca finala cu învingătoarea din cealaltă subgrupă.

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii