4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (2 voturi)

meci47Dacă aţi urmărit cu atenţie programul etapei a 3-a a Cupei României - faza judeţeană, cu siguranţă că aţi observat că una dintre echipe... lipseşte, adică este calificată fără joc! Pe ce criterii şi de ce nu se pomeneşte nimic? Şi... „bomboana pe colivă”, vine de la necunoaşterea Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice!


Ieri vorbeam de „cine” face programarea meciurilor în Cupa României şi pe ce... criterii, dincolo de cele regulamentare, adică cele geografice! Ei bine, cei care au urmărit cu atenţie, au observat probabil că Unirea Răcari nu este programată, fiind calificată fără joc! Fără a avea ceva împotriva echipei Unirea Răcari, daţi-ne voie să cerem o explicaţie privind criteriul care a stat la baza acestui „artificiu”!

Chiar nu se cunoaşte ce spune ROAF? Dacă nu, haideţi să vă reamintim:

Art.30. Organizarea şi programarea Cupei României
1.2.În situaţia cluburilor cu mai multe echipe, în cadrul competiţiei Cupa României, începând cu sezonul 2017-2018, poate participa doar echipa de categorie superioară a clubului.

Şi acum vine întrebarea: ce caută în competiţie Olimpicii Ulmi II?  De ce Unirea Răcari n-a fost programată şi Olimpicii Ulmi II admisă, peste regulament, în competiţie?

Revenind la „buba” noastră, credem că „cine” a stabilit programul n-a avut nici cea mai vagă idee despre regulament. Unirea Răcari este liderul seriei Sud, cu 45 de puncte, după 17 meciuri - adică cu un procent de 88,24%. Sportul Voineşti - liderul seriei Nord, are 49 de puncte, după 18 meciuri - adică... 90,74%! Mai mult, dacă ambele echipe au jucat în faza precedentă, cade din start criteriul „celei mai bine clasate”!

Mergând mai departe, ajungem la încă o situaţie „complicată”, astfel că pentru 16-imi vom avea... 33 sau 34 de echipe! Chiar că nu mai ştim câte, pentru că Emil Tudor este obligat să recunoască faptul că nu cunoaşte ROAF sau nu vrea să-l respecte şi să refacă programul, trimiţând Unirea Răcari la Tătărani, nu-i aşa?

În fine, unul dintre meciurile fazei a 3-a, este cel dintre... Săgeata Gura Ocniţei şi Sportul Voineşti. Nimic curios, nu-i aşa? Ei bine, cele două se vor întâlni, tot la Gura Ocniţei, doar cu... 3 zile înainte, în campionat, adică dumiică, 15 aprilie!

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii