1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

ripensia timisoara promovareDambovitapenet, Liga 2 / FRF a stabilit vineri modificarea sistemului competițional la nivelul eșalonului secund. Astfel, numărul participantelor va crește de la 20 la 22, schimbarea urmând să fie operată din sezonul 2024-2025. Pentru a crește numărul de cluburi, un loc va fi ocupat de o echipă din Liga 3 de la barajul de promovare în Liga 2, care va reuși să iasă învingătoare dintr-o „competiție” formată din semifinale și finală (un singur joc pe terenul primei extrase la „împerechere”), la care vor participa cele mai bune 4 dintre cele 5 echipe învinse în finalele barajelor (un clasament al acestora va fi făcut luând în calcul toate punctele acumulate în cele 4 meciuri de baraj disputate: finale și semifinale.



Cel de-al doilea loc va fi ocupat de o echipă din Liga 2 prin eliminarea în sezonul 2023-2024 a barajului dintre ocupantele locului 5 din fiecare grupă de play-out. Cele 22 de formații vor juca, la fel ca până acum, un singur tur în sezonul regular, urmând ca la final să fie repartizate într-o grupă de play-off cu 6 echipe și două grupe de play-out cu câte 8 echipe, una mai mult față de numărul din prezent. În momentul de față, componența Ligii a II-a este de 20 de echipe, printre care și Chindia, CS Mioveni sau FC Argeș, toate retrogradate de pe prima scenă la finalul sezonului trecut.

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii