1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

diegolongo2Dambovitapenet, Liga 2 / Ieri, vă anunțam că echipa noastră are antrenor, în persoana lui Diego Longo, în vârstă de 47 de ani, de origine italiană (Genova). Astăzi, am ales să facem o analiză SWOT, pentru a vedea în ce măsură decizia clubului este sau nu de bun augur. Cu atât mai mult cu cât în presă au apărut informații laudative și critice, pe marginea aceste decizii, e drept, curioase! 



Ce înseamnă analiza SWOT
Analiza SWOT este o tehnică simplă de planificare folosită în luarea unor decizii bazate pe informații clare, detaliate și bine documentate. SWOT sunt acronime de la Strengths (Puncte tari), Weaknesses (Puncte slabe), Opportunities (Oportunități) și Threats (Amenințări)

Diegol Longo va fi al 4-lea antrenor de origine italiană din fotbalul românesc, după Andrea Mandorlini (CFR Cluj), Cristiano Bergodi (Rapid) și Giovanni Costantino (FCU Craiova). Totodată, el va fi al 3-lea antrenor al Chindiei, în acest sezon complicat, după Miltaru și Miriuță! Diegol Longo are o misiune nu grea, ci foarte grea: să o aducă pe Chindia în Superligă! Pentru asta e nevoie mai întâi să intre în play-off! Chindia este pe locul 10, cu 17 puncte în 13 meciuri.



PUNCTE TARI 
1. Diego Longo  a fost secundul lui Mircea Lucescu și Răzvan Lucescu. A lucrat cu ”Il Luce” la Dinamo Kiev, până în 2021. 

2. Diego Longo a lucrat mult timp sub comanda lui Răzvan Lucescu. A fost preparator fizic la naționala României în mandatul lui Răzvan, din aprilie 2009 până iunie 2011. L-a urmat pe Lucescu jr. și la Rapid, El Jaish și Petrolul ca preparator, apoi a promovat ca antrenor secund, postură din care l-a ajutat pe Răzvan la Skoda Xanthi, PAOK și Al Hilal. (sursa: GSP.ro) 

3. Diego Longo a absolvit cursurilor licenței UEFA PRO, generația 2018, în România, obținând nota 9,36.



PUNCTE SLABE
1. Ca principal, a pregătit echipe modeste din Albania și nu toate din prima ligă! Flamutari, de exemplu, este pe locul 4, în Liga a 2-a, la acest moment. 

2. La ultima sa echipă, Teuta, a rezistat doar câteva luni, din iulie, până în septembrie! Ca idee, Teuta, este pe locul 9, din 10, în prima ligă din Albania! 

3. Diego Longo este antrenor principal de mai puțin de doi ani! 

 

OPORTUNITĂȚI 
1. Faptul că a lucrat cu Mircea Lucescu poate fi o bună oportunitate pentru Chindia! A avut un ”profesor” cu adevărat extraordinar! 

2. Este tânăr și dornic de afirmare! Aceste aspecte pot fi decisive în cariera lui la Chindia Târgoviște! 

3. Diego Longo nu este străin de fotbalul din România! Asta poate reprezenta un mare avantaj pentru Chindia!


RISCURI 
1, Chindia nu își permite experimente și nici pași greșiți! Așa că această alegere poate fi considerată un risc, atâta timp cât de numele lui Diego Longo, ca principal, nu se leagă nicio performanță notabilă. 

2. Diego Longo o preia pe Chindia din mers! Săptămâna această echipa noastră are meci și victoria este mai mult decât obligatorie, dacă ne este permisă exprimarea.... 

3. Chindia traversează o perioadă complicată, delicată, fapt ce s-ar putea răsfrânge și asupra noului antrenor, mai ales că este al treilea, în câteva luni! 

Foto: iamsport.ro 

______
INFO
Te poți înscrie în grupul nostru de facebook, pentru a fi la curent cu toate știrile care apar, în fiecare zi! Click pe linkul alăturat: https://www.facebook.com/groups/566562406689042/

€ / Avem nevoie și de sprijinul tău! Pe 1 decembrie 2023, vom împlini 11 ani de la înființare! www.dambovitapenet.ro este un proiect independent, susținut doar din resurse proprii! Orice sprijin este binevenit! Poți face donații prin linkul de mai jos! Mulțumim, tuturor!

Paypal
http://dambovitapenet.ro/paypal

Revolut
revolut.me/andreihavc sau prin 0727.018689

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii