0.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (1 vot)

cartonasrosu2O ştire pe care nu ştim cum s-o... interpretăm, ne face să credem că unii trag de scaune în detrimentul îmbunătăţirii calităţii fotbalului dâmboviţean!

Căldură mare, mon cher! Arde soarele, dându-ţi dureri de cap, însă parcă mai mari sunt cele pricinuite de „ştirile pe surse” care te fac să te închini în miezul zilei! În miezul unei veri încinse, când mai toată lumea caută soluţii pentru eliminarea huliganismului pe terenurile de fotbal, alţii caută să... îmblânzească sancţiunile, dând frâu liber comportamentelor n-au n-au nimic comun cu fai play -ul. Sigur, nu suntem şi nici nu vom fi de acord cu sancţiuni aberante, dar nici cu tolerarea esaladării huliganismului! Revenind la ceea ce pomeneam mai sus, să notăm că cineva ne-a transmis că Biroul Executiv pregăteşte o „nivelare” a penalităţilor sportive, indiferent de natura ELIMINĂRII a unui jucător, la enorma sumă de... 50 de lei! Trai neneneacă, pentru huligani! Nu credem într-o astfel de măsură, indiferent care ar fi „motivaţia”! Dacă membrii Biroului Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal votează o astfel de hotărâre, bine ar fi ca înainte, fiecare, să-şi semneze şi demisia! Dar până la urmă nu ne-ar mai mira nimic, mai ales că în sezonul trecut nicio echipă n-a fost reţinută de la programare pentru neplata în termen a penalităţilor sportive, indiferent de natura acesteia! Motivaţia a fost simplă, din câte ştim: nu Coimisia de Competiţii şi Disciplină este cea care ar trebui să urmărească achitarea în termenul impus de regulament, a penalităţilor sportive!... Şi pentru că tot vorbim de penalităţi sportive, să vă redăm un articol luat la întâmplare dintr-un Regulament Disciplinar al unei Asociaţii Judeţene de Fotbal - cu o penalitate „medie”, şi care a aplicat măsura de mai jos în repetate rânduri, fără ca cineva să le reducă ulterior:

Articolul 52.4. Declarațiile făcute de persoanele arătate la art. 4.1, lit. a) - g), care sunt de natură să prejudicieze în orice mod imaginea fotbalului cum ar fi, dar fără a se limita la: corectitudinea desfășurării jocurilor de fotbal, cele privind prestația arbitrilor, încălcarea unor prevederi regulamentare, activitatea unor persoane care intră sub incidenţa prezentului regulament, plata unor sume de bani pentru stimularea partenerilor de competiţie sau altele asemenea și care nu sunt dovedite, se sancţionează la prima abatere cu măsura suspendării de la 6 la 12 jocuri pentru jucători sau antrenori și de la 6 la 12 luni pentru oficiali și penalitate sportivă de 1.000 de lei. În caz de recidivă, persoana care face astfel de declaraţii, suspendarea si penalizarea se va dubla.
Din câte ne amintim, în tot sezonul competiţional 2016-2017, CCD - AJF Dâmboviţa n-a aplicat decât o singură dată o penalitate ceva mai (n.r. - de 1000 lei), care ulterior a fost redusă de cinci ori! Completările sunt de prisos, dar cu siguranţă că ne-am asumat un risc enorm atingând un astfel de punct sensibil, mai ales că ne aşteptăm la destule comentarii… acide, ca să nu le spunem altfel! Totuşi ţinem să reamintim un lucru: prezenţa într-un campionat nu este un… motf şi nici obligatorie, dar participarea impune (şi) respectarea unui regulament riguros, a competiţiei şi a adversarului, într-un climat sănătos. Altfel, geaba dăm vina pe alţii… Nu putem încheia decât lansându-vă două întrebări retorice: de ce (mai) există contestaţii şi jucători eliminaţi, dacă toată lumea se consideră corectă şi dominată de fair play, singurii vinovaţi fiind… “dinozaurii”? De ce toată lumea ameninţă, la… spartul târgului sau când nu mai iese la liman, cu “dezvăluiri şocante” şi nu vin cu ele la timpul portivit, acceptând tacit… plocoanele, şpaga, aranjamentele?

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii