1.625 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (4 voturi)

meci53Fotbal / Ca să ajungă la barajul de promovare pentru Liga a 3-a, Gloria Cornești - care a depus deja Certificatul de Identitate Sportivă la AJF Dâmbovița, trebuie să aștepte decizia Comisiei de Apel, care nu vedem cum ar putea schimba hotărârea Comisiei de Competiții și Disciplină!



Mare tevatură, mare scandal, până la urmă... furtună într-un pahar cu apă! Totul a plecat dintr-o eroare a arbitrului, care a notat cu totul altceva în raportul de arbitraj, lucru nesesizat la vremea respectivă de către delegatul echipei în cauză... Dar despre ce este vorba? La meciul Recolta Gura Șuții - Gloria Cornești (etapa a 27-a), jucătorul Alin Neguț - de la Gloria Cornești (cu nr.15 în raportul de joc), primește cartonaș galben în minutul 90! Arbitrul - să zicem că din... eroare, îl notează în raport cu CG pe jucătorul cu numărul... 5 - jucătorul Micu, care nici măcar nu a intrat în teren! Veți zice că putea fi sancționat de pe bancă, dar n-a fost cazul și vom reveni... La meciul următor, cu FC Brezoaele (et.28), jucătorul Neguț nu este este folosit, pentru că Gloria Cornești știa că este în stare de suspendare! În etapa a 29, Gloria joacă la Mătăsaru, unde Alin Neguț primește CG - al 5-lea în actualul sezon. Etapa 30 este ”liberă” pentru Gloria (n.r - forfait cu Petrolul), iar în etapa a 31-a Neguț joacă la Bucșani - chiar și marchează pentru Gloria. Vine etapa a 32-a - intermediară și Recolta Gura Șuții face un memoriu către AJF Dâmbovița, pentru că Alin Neguț ar fi jucat cu Roberto Ziduri, în stare de suspendare, având ”4 cartonașe galbene”! Prima întrebare: de ce nu s-a sesizat Recolta Gura Șuții, după meciul de la... Bucșani, care în logica conducerii clubului, acela ar fi fost ”cuiul lui Pepelea” și nu la meciul cu Roberto Ziduri? Cine a... vândut ”pontul” din cadrul AJF Dâmbovița, l-a dat...greșit! Și pentru asta ar trebui să plece! Revenind la memoriu, CCD s-a întrunit și a judecat cazul, apelând la toate ”mijloacele”.

Iată ce zice Regulamentul Disciplinar, legat de cazul de mai sus:
Art.90.Autorități competente în materie disciplinară
Art.90.3. În mod excepțional, derogând de la prevederile alin. 2 de mai sus, comisia de disciplină și etică a FRF/LPF (CCD/AJF) are competența de a:
a.sancționa abaterile grave care nu au fost văzute de arbitru și în privința cărora există
înregistrări video din mai multe unghiuri;
b.îndrepta erorile apărute în deciziile disciplinare ale arbitrilor, în ceea ce privește greșita identificare a persoanei
c. stabili sancțiunile aplicabile în ceea ce privește abaterile

Deci CCD este prima autoritate care trebuia să judece cazul și nu CJA - care va judeca arbitrull în urma adresei primite de la CCD.

La ce putea apela regulamentar CCD?
Art.98. Probe. Mijloace de probă
1. În vederea aflării adevărului, instanțele disciplinare sunt obligate să lămurească cauza sub toate aspectele, pe bază de probe.
2. Constituie probă orice element de fapt care servește la constatarea existenței sau
inexistenței unei abateri disciplinare, la identificarea persoanei care a săvârşit-o şi la
cunoașterea împrejurărilor necesare pentru justa soluționare a cauzei.
3. Mijloacele de probă prin care se constată elementele de fapt ce pot servi ca probă sunt:
raportul arbitrului, raportul arbitrilor asistenți, raportul celui de-al patrulea oficial, raportul observatorului de joc, raportul observatorului de arbitri, raportul supervizorului, procesulverbal al ședinței tehnice însoțit de tabelul cu semnăturile celor prezenți, declarațiile făptuitorului, declarațiile părții vătămate, declarațiile martorilor, înscrisurile, înregistrările audio sau video, fotografiile, mijloacele materiale de probă, constatările tehnico-științifice, constatările medico-legale, expertizele, precum și orice alt mijloc de probă care poate duce la aflarea adevărului.

Și CCD a apelat la proba video, pentru că și observatorul de joc sau invers, a notat tot numărul... 5 și nu 15! Pe proba video, la minutul 89:38, arbitrul acordă clar -

De ce poate îndrepta CCD eventualele erori? Pentru că așa scrie la RD:
Art.107. Începutul procedurii disciplinare
1.a. Abaterile disciplinare se urmăresc din oficiu. Sesizarea se va face de Secretarul General al
FRF/LPF/AJF care impreună cu secretarul instanței disciplinare (n.r. - CCD) va face toate demersurile în vederea atașării la dosarul cauzei a: rapoartelor oficialilor de meci, articolelor din massmedia, înregistrărilor audio-video, fotografiilor sau oricăror mijloace de proba aflate în posesia FRF/LPF/AJF și necesare soluționării cauzei.

Clar ca lumina zilei și nu vedem ce ar putea face Comisia de Apel! Dacă cineva din AJF a încercat să umble cu... ”cioara vopsită” - pentru că de acolo ”a răsuflat” - și greșit și târziu, repetăm: bine ar fi să intre, cât mai repede, în ”vacanță”... prelungită! Cu certitudine că Gloria Cornești are dreptate, iar... memoriile, amenințările cu plângeri penale și orice alte tertipuri nu sunt decât simple... speculații, nefondate! 


Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii