1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

junuiori27pitestiMai sunt doar 10 zile până la reluarea noului sezon competiţional în fotbalul judeţean şi n-am auzit până acum o vorbă despre campionatul juniorilor! Am tras de „n” ori semnalul de alarmă în ceea ce priveşte reanalizarea regulamentului campionatului judeţean al juniorilor A1. N-am înţeles nici acum pentru ce joacă juniorii A1 din liga a 5-a, dacă nu au dreptul la un turneu final, la o dispută pentru titlul judeţean?

De ce sunt priviţi ca fiind din... lumea a doua a fotbalului juvenil dâmboviţean? Cu ce sunt mai buni juniorii de la Liga a 4-a? Dacă există vreo diferenţă valorică certă sau... măsurabilă cineva trebuie s-o spună, pentru că nu credem că ar fi vorba de vreo... discriminare! Mai mult, echipele de juniori promovează sau retrogradează în funcţie de rezultatele echipelor de seniori, ceea ce ne face să credem că stabilirea campioanei judeţene la A1 este inechitabilă, ca să nu spunem altfel... De ce nu, câştigătoarele celor 3 serii din Liga a 5-a n-ar avea dreptul - regulamentar - să participe - direct, în disputa pentru titlul de campioaă judeţeană, alături de câştigătoarea seriei din Liga a 4-a? * Deocamdată, campionatul judeţean al juniorilor A1 nu are serie unică, precum în alte judeţe * Probabil că am rămas printre puţinele judeţe cu echipe de juniori la Liga a 5-a - ceea ce nu este un lucru rău până la urmă, dar să nu omitem un lucru: acolo unde mai există - sau campionatul juniorilor A1 are două serii, sezonul se încheie, aşa cum este normal, cu meciuri de baraj sau play off. Nu ştim „cine” ar fi trebuit să ridice problema campionatului juniorilor A1 în Comitetul Executiv, dar cu certitudine că cineva trebuie să ia taurul de coarne. Dacă nu, ce rost mai are campionatul juniorilor A1 la Liga a 5-a, dacă celor mai bune echipe li se interzic dreptul la fazele zonale ale Campionatului Naţional? De ce cheltuieli în plus, de ce atâtea dureri de cap, dacă nu există un turneu final în 4, iar cel mai bun să meargă mai departe! Ori îl desfiinţăm şi impunem regula „U19” şi la Liga a 5-a, ori încercăm să dregem eroarea... Dacă stăm bine şi socotim, în ultimii ani ne-am cam făcut de băşcălie cu campioanele judeţene la A1 - în prima etapă, cea de baraj! Fără un turneu final, campionatul juniorilor A1 nu reflectă realitatea, iar campioana este una doar una pe (o) hârtie de... turnesol!

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii