0.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (1 vot)

blejoi1455Ultimele incidente petrecute pe terenurile de fotbal dâmboviţene au cam aruncat în aer toate mediile - de la organizatori şi până la competitori! Semnale de alarmă au fost, dar toată lumea le-a tratat cu superficialitate sau au fost... „îngropate”!

De multe ori şi chiar dacă vor fi destui care ne vor contrazice, n-a existat concordanţă între „evenimente” şi... documentele oficiale! Mulţi au preferat să... ascundă faptele reale - din... varii motive, alţii au preferat să treacă sub tăcere faptul că au luat o palmă sau un pumn, ca să nu mai vorbim de jigniri sau „alergări cu obstacole”! Ceea ce s-a întâmplat duminică dovedeşte încă o dată, dacă mai era nevoie, că avem o inflaţie de echipe în primele două eşaloane valorice ale fotbalului dâmboviţean şi care nu mai pot fi ţinute în „frâu”! Este inadmisibil, la condiţiile actuale, să ai 3 serii a câte 18 echipe - sigur, una cu doar 16 - cu pretenţii a de juca în Liga a 4-a, dintre care mai bine de jumătate nu au condiţii minime de desfăşurare a jocurilor în condiţii de... minimă securitate! Este inadmisibil ca meciurile să fie conduse de brigăzi incomplete. Ba mai mult, avem arbitri care oficiază, atenţie, 3 meciuri pe zi! Ce norme... umane justifică consumul de efort sau garantează concentrarea celor trimişi să la arbitreze „la... ghiotură”? Un exemplu concret: duminică, arbitrul Alexandru Negoiţă din Moreni, a arbitrat la Pietroşiţa, de la 9,00 la 13,00 - unde a fost... bătut, după care a trebuit să... dea o fugă la Vlădeni, unde avea de oficiat meciul Gaz Metan - Muscelul Văleni! Şi băiatul, spre cinstea lui, a ajuns la meci, dar haideţi să ne gândim cam ce stare de spirit a avut Alexandru în cel de-al treilea meci? Este anormală delegarea a doar doi arbitri la... 3 meciuri într-o singură zi? De ce nu se regurge la intrarea în normalitate? Fotbalul competiţional nu este obligatoriu pentru nimeni, iar organizatorii trebuie să pună piciorul în prag: un sistem competiţional viabil şi care se poate desfăşura în condiţii regulamentare! Repetăm, jumătate dintre echipele din Liga a 5-a nu îndeplinesc condiţiile minime pentru eşalonul respectiv, aşa că nu pricepem nici în ruptul capului de ce nu avem o Ligă a 4-a cu 14-16 echipe – cu condiţii bune şi o singură serie de Liga a 5-a - cu 18 echipe selectate în primul rand valoric şi apoi după bazele materiale? AJF este organizatorul de drept al campionatului judeţean şi poate stabili - fără să ceară acordul echipelor, zilele de desfăşurare ale jocurilor! În situaţia în care CJA nu poate asigura brigăzi complete la toate jocurile este obligatorie schimbarea sistemului competiţional. Astfel, ligile 4 şi 5 ar putea juca sâmbăta, iar Liga a 6-a - cu 4 serii, poate juca duminica. Cineva trebuie să ia taurul de coarne şi să dovedească -negru pe alb, că este organizator de drept al competiţiilor oficiale, iar cine nu nu se poate alinia regulamentelor poate juca în competiţii locale. Toată lumea vrea fotbal, dar fără a asigura securitatea jucătorilor şi a oficialilor! Domnilor, este un semnal de alarmă care trebuie luat în seamă, până nu va fi prea târziu: stop huliganismului pe stadioane! S-a ajuns prea departe, iar vinovaţii susţin contrariul!

Foto (facebook - Ionel Pitaru): Aşa arată un stadion de Liga a 4-a în judeţul Prahova - stadionul din Blejoi!

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii