1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

acss9Astăzi, am decis să stăm în frig, alături de antrenorii și atleții de la CSȘ Târgoviște și CS Târgoviște, pentru a surprinde un atrenament complet! Deși în termometre abia dacă aveai ce... zări, timp de aproape două ore, cât a durat pregătirea, am văzut doar fețe vesele! Copii de șase-șapte ani alergau, cot la cot, cu colegii lor mai mari! Nu îndrăznesc să viseze la o pistă de atletism, la recuperări sau... cantonamente! Dar speră să audă imnul României, la capătul unor evoluții spectaculoase! Vezi declarații uluitoare și o GALERIE FOTO impresionantă. Felicitări, copii! Astăzi, ne-ați câștigat, pe deplin, respectul!

 

Mihai Prodan este unul dintre antrenorii de atletism ai CSȘ-ului din Târgoviște. A venit la club în anul 2005. De atunci au trecut 14 ani, în care a văzut multe. Din păcate, prea multe lucruri triste! Să fii atlet de performanță, într-un oraș ca Târgoviște, este cumplit! Iarna, indiferent de vârstă, trebuie să alergi pe ploaie, pe ninsoare, uneori la temperaturi la care alții nici nu vor să iasă din case. ”În Târgoviște nu avem o bază sportivă adecvată, pentru a face atletism. Și totuși, noi facem atletism de performanță! La ce condiții (nu) avem, chiar facem performanță! În anul 2011, clubul nostru a fost pe locul 1 în țară, la rezultate!”

accs1


Tot mai puțini atleți!

Din păcate, la CSȘ Târgoviște abia dacă mai sunt 30 de atleți! Un număr foarte mic, dacă facem comparație cu ce se întâmpla în anii trecuți! ”Copiii, în ziua de azi, nu vor să mai facă sport. Eu mereu spun că atletismul e sportul rege! Orice ai face, tot trebuie să alergi, să faci mișcare”, spune antrenorul Mihai Prodan. Dar, completăm noi, cum să faci atletism când nu ai niciun fel de condiții?! Copiii pe care i-am văzut astăzi sunt, din punctul nostru de vedere, adevărați eroi! Deși nu primesc nici pe sfert din cât ar trebui, cu toții se încăpățânează să lupte pentru visul lor! Acela de a fi campioni!

acss2


Condiții greu de imaginat!

Unii copii, pentru a participa la competiții, fac eforturi uriașe! Se trezesc de la ora 4, iar la 5 pleacă spre Târgoviște. De aici se îndreaptă spre concursuri. Când ajung la destinație abia dacă mai au timp să își îndrepte picioarele... Că se și dă startul probelor la care sunt înscriși...

acss4


Și totuși... există performanță!

Mihai Prodan este convins că elevul lui, Gabriel Chiran, acum în vârstă de 15 ani, va scrie istorie pentru atletismul dâmbovițean! Primele rezultate au venit, deja! Anul trecut, Gabriel a obținut argint la obstacole (Juniori 3) și bronz în proba de 3000 de metri (Juniori 3). ”Anul acesta îmi doresc să obținem cel puțin o medalie, la Juniori 2”, spune Mihai Prodan.

acss5

”Este un sport frumos, dar greu! Fără antrenamente nu ai cum să progresezi! Condițiile sunt decente, ce să spun... Nu avem pistă, nu facem recuperare... Din păcate, toți trecem prin astea! Îmi doresc să ajung cândva la Campionatele Europene și Mondiale” - Gabriel Chiran

acss10

 

Se aude domnilor? Voi cei care găsiți bani pentru mofturile domniilor voastre, dar niciodată pentru ... campioni! Să renunțați la cei aproximativ 100 de milioane de euro care se alocă partidelor politice și să îi investiți în acești copii! Asta trebuie să faceți dacă vreți să ne câștigați respectul! Precum acești copii care sunt niște adevărați eroi!


acss3acss6acss8acss11

 

 
Dă-ne LIKE, aici -
https://www.facebook.com/DBPNT/ sau înscrie-te în grupul dambovitapenet - https://www.facebook.com/groups/566562406689042/ , pentru a fi la curent cu știrile care te interesează.

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii