1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

interliga2023octDambovitapenet, Special / Escaladarea evenimentelor nedorite din partea susținătorilor - părinți, prieteni și alții  - care au culminat cu ”ieșirile din decor”, de la primul turneu din Interligă, organizat la Găești, ne determină să ne raliem deciziei organizatorilor,  aceea de a nu mai publica rezultatele și clasamentele pentru competițiile celor mai mici fotbaliști - U11, U13 și Interligă!



Atâta vreme cât pentru unii rezultatul primeză înaintea spiritului de fair-play, credem că este cazul să spunem stop acestor evenimente nedorite pe terenurile de fotbal. Reamintim că și noi am fost la un moment dat ”convinși” să renunțăm la publicarea rezultatelor și clasamentelor, după ”intervențiile neortodoxe” ale unor părinți, antreori și chiar copii, nemulțumiți de unele rezultate care - culmea - n-ar fi fost pe placul lor, ei având o cu totul altă ”evidență” a scorului și implicit a clasamentului.

Credem că s-a ajuns prea departe, iar educația viitorilor sportivi depinde și de modul în care privim competiția. Suntem de acord că o competiție fără rezultate și ierarhii este ca un ”traseu în orb”, dar înainte de toate avem nevoie de sportivi care să pună în prim plan fair play-ul și nu obținerea victoriei prin orice mijloace!

Redăm mai jos, integral comunicatul Asociației Județene de Fotbal: 

”Pentru a ajuta la implementarea spiritului UEFA, conform căruia jocurile acestor categorii de vârstă să nu fie orientate în nici o măsură spre rezultat, dar și pentru a respecta regulamentele FRF în vigoare, AJF Dâmbovița nu va mai publica și nu va mai întocmi clasamente la competițiile destinate juniorilor U13, U11 și INTERLIGA. Rugăm partenerii media să ne susțină în acest demers și să nu mai publice rezultate și clasamente la aceste categorii! Măsura dorește să ajute toți participanții, sportivii, antrenorii, părinții și cluburile, să își îndrepte atenția mai mult spre dezvoltarea corectă a abilităților copiilor și mai puțin spre obținerea de rezultate.

Încurajați copiii, dar nu uitați că la aceste categorii de vârstă rezultatul este cel mai puțin important!”

Foto: AJF Dâmbovița 

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii