1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

diactimisoara2020Etapa a 30-a a programat o deplasare lungă și obositoare pentru Chindia,  taman în Banat, pentru meciul cu ”lanterna roșie” a Diviziei Naționale A - Politehnica TImișoara. La acel moment, bănățenii aveau șanse minime de evitare a retrogradării, la fel ca și FC Brașov!Politehnica Timișoara - Chindia Târgoviște 2-1 (0-1)
Au marcat: Sasu (min.60), Kovacs (87 - din 11 metri), Bălașa (44)

Poli: Urai - Stoican (65 - Balaj), R.Ivan (80 - Barna), Artimon, Stoicov (cpt) - G.Radu, Velcea, Vlaicu, Sasu - Kovacs, Săvoiu (46 - Fl.Călin). Antrenor: Aurel Șunda.

Chindia: Diac - M.Pană, Becheanu, Toboșaru, Ghergu - M.Stoica, Bălașa (cpt), Mitu, Grama (75 - Ristea) - Luca, Antal. Antrenor: Silviu Dumitrescu.

Au arbitrat: Constantin Zotta - Nicolae Sterea (ambii din București ) și BRAtu Cațaroș (Călărași). Observatori FRF: Octavian Ștreng (Oradea) și Dan Ionescu (București).  La tineret-rezerve 0-0

Un meci cu o miză extrem de încărcată, ambele echipe fiind candidate la unul dintre locurile retrogradabile, la finele sezonului. Mai mult, Silviu DUmitrescu a început meciul într-o formulă inedită - cu Jipa pe banca de rezerve și Diac (jucătorul Rapidului - venit de la FC Caracal) în poartă, cu Răzvan Toboșaru - fundaș central, alături de Cosmin Becheanu, Marian Pană - fiind preferat fundaș dreapta. Bănățenii au tras semnalul de alarmă încă din start, prin Kovacs (min.2) care a trmis mingea în transversala porții lui Diac! În replică, Bălașa (4) și Antal (17), ratează cele mai mari ocazii de gol de până atunci, din poziții favorabile. Meciul se încinge, dar Sasu n-a avut nicio șansă în fața uriașului Diac (27). Ei bine, în penultimul minut al reprizei, Marian Pană a avut o incursiune pe aripa dreaptă, a centrat precis și Cristi Bălașa a înscris dintr-un unghi ”închis”, pe lângă Urai - surprins de ”curajul” căpitanului târgoviștean (min.44/ 0-1). Din păcate, Chindia n-a rezistat iureșului impus de gazde, după revenirea de la vestiare și după un sfert de ceas vine egalarea: Fl.Călin - abia intrat în teren s-a dovedit un adevărat ”catalizator” al bănățenilor, l-a deschis în adâncime pe Sasu (60), care l-a învins pe Diac (1-1). Cu ochii pe ceas, la masa presei se făceau deja calcule în clasament, dar cu numai 3 minute înainte de final, Sasu obține un fault de ”3 puncte” și Kovacs a transformat precis, năruind speranțele târgoviștenilor, pentru un final de sezon ceva mai liniștit!

Foto (”Michigan Jaguars”): Dan Diac - cel mai înalt portar al sezonului în Divizia Națională A și-a încheiat cariera la Detroit Rockers, în National Professional Soccer League, apoi a fost antrenor cu portarii la Eastern Michigan!

 

Dă-ne LIKE, aici - https://www.facebook.com/DBPNT/ sau înscrie-te în grupul dambovitapenet - https://www.facebook.com/groups/566562406689042/ , pentru a fi la curent cu știrile care te interesează.

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii