5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (1 vot)

mingefotbal2021Dambovitapenet, Fotbal județean / După cum v-am mai anunțat, începând cu sezonul în curs, organizatorul campionatului județean - AJF Dâmbovița - a schimbat sistemul competițional, dându-i mai multă atractivitate. Pentru că am primit deja întrebări legate de sistemul de promovare-retrogradare, revenim asupra acestuia, pentru toate cele 3 ligi județene. Exemplificările de mai jos (n.r. - optimiste sau normale) sunt strict legate de situația în care niciuna dintre echipele dâmbovițene nu va retrograda din Liga a 3-a.



Liga a 4-a
Varianta 1 - campioana județeană promovează. Echipa clasată pe locul 1 la finele sezonului, va reprezenta județul la barajul pentru promovare în Liga 3. Echipa clasată pe locul 16 retrogradează direct în Liga 5, iar echipele clasate pe locurile 14 și 15 vor juca baraj pentru menținere/retrogradare cu echipele clasate pe locurile 2 în cele două serii de Liga 5.

Varianta 2 - campioana județeană nu promovează. Vor retrograda direct echipele clasate pe locurile 15-16, iar echipele clasate pe locurile 13 și 14 vor juca baraj cu ocupantele locurilor 2 din cele două serii de Liga 5.


Liga 5
Promovare.
Echipele clasate pe locul 1 din fiecare serie la finalul campionatului vor promova în Liga 4, numai dacă vor îndeplini criteriile de licențiere. Echipele clasate pe locul 2 din cele două serii, vor juca un baraj de promovare cu două echipe din Liga 4. Împerecherea se va face prin tragere la sorți.

Retrogradare
RETROGRADARE:
În situația în care din Liga 4 retrogradează DIRECT:
a. Nicio echipă - Echipele clasate pe locurile 16-18 retrogradează direct în Liga 6.
Echipele clasate pe locurile 15 vor juca un baraj de menținere/retrogradare împotriva unei echipe din Liga 6 stabilită prin regulamentul de promovare al acesteia.
b. 1 echipă - Echipele clasate pe locurile 16-18 retrogradează direct în Liga 6.
Echipele clasate pe locurile 15 vor juca un baraj de menținere/retrogradare între ele.
Echipele clasate pe locurile 14 vor juca un baraj de menținere/retrogradare împotriva unei echipe din Liga 6 stabilită prin regulamentul de promovare al acesteia.
c. 2 echipe - Echipele clasate pe locurile 15-18 retrogradează direct în Liga 6.
Echipele clasate pe locurile 14 vor juca un baraj de menținere/retrogradare împotriva unei echipe din Liga 6 stabilită prin regulamentul de promovare al acesteia.
d. 3 echipe - Echipele clasate pe locurile 15-18 retrogradează direct în Liga 6.
Echipele clasate pe locurile 14 vor juca un baraj de menținere/retrogradare între ele.
Echipele clasate pe locurile 13 vor juca un baraj de menținere/retrogradare împotriva unei echipe din Liga 6 stabilită prin regulamentul de promovare al acesteia.
e. 4 echipe - Echipele clasate pe locurile 14-18 retrogradează direct în Liga 6.
Echipele clasate pe locurile 13 vor juca un baraj de menținere/retrogradare împotriva unei echipe din Liga 6 stabilită prin regulamentul de promovare al acesteia.


Liga a 6-a
Promovare
Echipele clasate pe primele doua locuri in fiecare grupă în urma sezonului regulat, se vor califica în Faza 2 – play-off.
Echipele clasate pe locurile 1-4 în play-off vor promova direct în Liga 5
b. Echipele clasate pe locurile 5 și 6 în play off, vor juca baraj de promovare cu două echipe din Liga 5, stabilite prin regulamentul eșalonului respectiv.

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii