1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

mingefotbalStudiu / În plin blocaj provocat de pandemia de coronavirus, un studiu realizat în Danemarca arată că jucătorii nu se pot infecta în timpul unui meci de fotbal, așa că meciurile s-ar putea relua fără probleme, în condiții totuși speciale, adică fără spectatori și cu maximă precauție.

 

"În medie, un fotbalist va sta un minut şi jumătate lângă alt jucător, în timpul desfăşurării unui meci”, spun danezii. Studiile efecutate în Danemarca arată că un jucător trebuie să stea sub doi metri, timp de 15 minute, ca să contractezi virusul de la respectiva persoană infectată, lucru imposibil într-un meci de fotbal, conform virusologului danez Allan Randrup Thomsen. Studiul a fost realizat de Ministerul Sănătății din Danemarca în colaborare cu Universitatea din Aaarhus. Altfel, Danemarca a fost printre primele țări de pe glob care au relaxat măsurile, după criza provocată de coronavirus. Prin comparație, Franța a oprit fotbalul până în septembrie, iar zilele trecute a anunțat prelungirea stării de urgență până pe 24 iulie. La noi, în schimb, trendul este unul de… platou, în ultimele zile înregistrându-se câte aprox. 300-350 de noi cazuri, la fiecare 24 de ore.

 

Dă-ne LIKE, aici -https://www.facebook.com/DBPNT/sau înscrie-te în grupul dambovitapenet - https://www.facebook.com/groups/566562406689042/ , pentru a fi la curent cu știrile care te interesează.

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii